Een nieuwe telefoon kopen
Inmiddels is de telefoon niet meer uit ons dagelijks beeld weg te denken, wie heeft er nu geen een? Inmiddels zijn er meer mobiele telefoons dan inwoners in Nederland. Tegenwoordig kun je ook veel meer met een mobiele telefoon dan jaren geleden, tegenwoordig kun je sms’en, mms’en en zelfs internetten.

Bij het kopen van een los toestel moet je je afvragen wat je allemaal gaat gebruiken op een nieuwe telefoon. Kies je voor de nieuwste telefoon met alle functies? Of kies je juist voor de basisfuncties en gebruik je de telefoon alleen maar om te bellen en te sms’en?

Aantal functies van een telefoon
Als je inmiddels weet wat voor telefoon je wilt, kun je kijken naar de mogelijkheden van de telefoon. Er zit natuurlijk veel verschil in telefoons in de verschillende mogelijkheden de ene is uitgebreider dan de ander. Bellen en sms’en is standaard op elke telefoon maar daarnaast kun je kiezen voor een camera of mp3 speler.

Bij iedere telefoon staat duidelijk aangegeven over welke functies het model over beschikt. Andere mogelijke functies zijn: bluetooth, infrarood, voicerecorder, games, organisers, enz.

Stand-by- en gesprekstijd
Een belangrijke specificatie van telefoons zijn de gespreks- en stand-by tijd deze verschillend erg veel met merk en type. Hoe meer functies de telefoon heeft hoe meer batterij dit vraagt en hoe korter de telefoon stand-by is.

De nieuwe batterijen van de telefoons worden steeds beter, maar nog steeds zit er veel