Een simlock is een soort beveiliging die moet voorkomen dat je simkaarten van andere providers in het toestel kan gebruiken. Providers verkopen de telefoons vaak goedkoper met een simlock omdat ze er rekening mee houden dat u het toestel gaat gebruiken op hun netwerk.

Heet u een telefoon met een simlock? Op het moment dat het toestel ouder dan een jaar is kunt u de provider vragen de simlock van het toestel te halen, vanaf dan kunt u elke provider gebruiken in het toestel.

Wilt u niet langer wachten dan een jaar om uw simlock te verwijderen? Er zijn genoeg winkels en websites waar u uw simlock kan verwijderen. Echter zitten hier wel een paar nadelen aan; zo is het altijd op eigen risico, en in de meeste gevallen vervalt je garantie.
Het is niet verboden om je simlock te laten verwijderen, daarom kun je het ook  in veel steden gewoon in de winkels laten doen, de gemiddelde kosten zullen rond de € 10,00 zijn. Op het moment dat je een telefoon koopt ben je eigenaar van het toestel en mag je ermee doen wat je wilt. Het is echter niet toegestaan om de software aan te passen in het toestel, hierop berust auteursrecht.

Wilt u een simlock vrije telefoon kopen? Dan kunt u rustig kijken op Telfoontjekopen.nl