088 nummers zijn bedrijfsnummers die in Nederland gebruikt worden. Eigenlijk is het dus een telefoonnummer van een bedrijf, 088 nummermaar het nummer is niet geografisch gebonden. Dit is vooral voor bedrijven met filialen her en der in het land verspreid, bijzonder interessant. Aangezien de 088 bedrijfsnummers per reeksen van 100, 1000 of zelfs 10.000 stuks worden vrijgegeven, verschillen de nummers niet zo heel veel van elkaar, waardoor een bedrijf gemakkelijk met een nummer geassocieerd kan worden.

Overal hetzelfde nummer

Of toch min of meer. Dat is de voornaamste reden waarom (grote) bedrijven met veel filialen kiezen voor een 088 nummer. De nummers verschillen minimaal, waardoor het bedrijf als het ware herkenbaar is aan het telefoonnummer. Dit is bijzonder interessant en nuttig voor sommige bedrijven aangezien ze hierdoor ook op vlak van telefonie zich kunnen profileren. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van 088 nummers.


088 nummers zijn bijzonder interessant voor bedrijven omdat klanten naar hen kunnen bellen aan een vast, laag tarief dat voor alle bedrijven geldig is. Bij 0900 nummers mogen bedrijven, binnen bepaalde beperkingen, zelf hun tarief bepalen, maar ze zijn niet internationaal bereikbaar. 088 nummers zijn dat wel, uiteraard moet de landcode dan wel er nog aan toegevoegd worden.

Voor sommige bedrijven is een 088 nummer ook interessanter dan een gratis nummer. De kosten voor de contactnemer is immers laag, maar tegelijkertijd is het zeker dat de contactnemer ook serieuze inlichtingen wil nemen. Dat is nu juist het probleem bij de gratis nummers die regelmatig geconfronteerd worden met misbruik.

Bovenstaande nummers kunt u aanvragen bij een hosted voip provider. Babbl Telecom is een voip provider welke beschikt over een zeer gebruiksvriendelijke beheersysteem voor de digitale telefooncentrale. Klik hier om de diensten van Babbl Telecom te bekijken.